BEYOND HERE – NEW DANGERS (EP)

‘Beyond Here’ is de naam van een splinternieuwe alternatieve rockgroep uit Nashville, Tennessee. De vierkoppige bemanning bestaat uit frontman Anthony Douglas, gitarist Jon Wisecarver, bassist Logan Hatcher en drummer Jonathon Tuckness. De groep heeft net hun eerste plaat opgenomen en uitgebracht in de vorm van een vijf nummers tellende EP die de titel “New Dangers” heeft gekregen en die door Colt Capperrune werd geproducet.

De eerste single uit dit minialbum is het op het hardere werk van ‘Coldplay’ lijkende ‘stadionrock’-nummer “Young One” (zie 2e video), maar wij zijn wat meer onder de indruk gekomen van het stuwende gitaarwerk op de tweede single “Go There” die u op de eerste video kunt beluisteren.

Het complexloze bijna hardrockende werk in de ‘full power’-nummers “Fake It Till You Miss It” en “Disappear” valt eveneens best te pruimen en ook het enige nog ontbrekende nummer “New Man” beschikt over enkele catchy gitaarriffs en dito drumbeats.

De groepsleden hebben de lange lockdown-periode gebruikt om nieuwe nummers te componeren zodat ze bijna klaar zijn om een eerste full-cd op te gaan nemen. Als die afgewerkt is, dan graag één exemplaar naar ‘Rootstime’ sturen zodat wij de wereld over het nieuwe werk van ‘Beyond Here’ kunnen informeren.

(valsam)

 

 

 

Artiest info
Website  
 

video